tradycyjne
Liczba pozycji: 3
Atlas wędzonek i wyrobów domowych – ebook
Marta Szydłowska
Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe...Data dostępności:
Data publikacji:
Insulinooporność w polskiej kuchni – ebook
Magdalena Makarowska Dominika Musiałowska
Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wrócić do dotychczasowej diety? A może przygotowujesz kilka posiłków, bo domownicy kręcą nosem na to, co ląduje na ich talerzu, i domagają się kotleta czy gołąbka? Koniec z gotowaniem dla każdego innego...Data dostępności:
Data publikacji:
Białe futra i inne opowiadania – ebook
Fradl Sztok
Pierwszy przekład zbioru opowiadań Fradl Sztok (Gezamlte ercejlungen, 1919) ujawnia tajemniczy, prawie zapomniany talent nie tylko w zakresie literatury żydowskiej, ale w całej historii literackiego modernizmu.Niepozbawione autobiograficznych odniesień historie osadzone są w dwóch różnych światach. Większość z nich opisuje życie społeczności w galicyjskich miasteczkach, pozostała część dzieje się w...Data dostępności:
Data publikacji: