inne
Liczba pozycji: 26
Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
" Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety . „ Najdawniej używane i znane przetwory owocowe, chluba naszych babek i prababek, - bo nawet w dawnych, bardzo dawnych czasach, kiedy znano tylko cukier trzcinowy, który nietylko był rzadkim przysmakiem, i który wtedy zwano „Kandyzbrot“, - już wyrabiano...Data dostępności:
Data publikacji:
Wakacje i inne nieszczęścia – audiobook
E.K. Urlik
Pełna sarkastycznego humoru opowieść o rozterkach kobiet dojrzałych Alex, Alicja i Jill, koleżanki z czasów szkolnych, odnowiły znajomość w chwili gdy każda z nich śmiało może się nazwać kobietą po przejściach. Jill od paru lat nieustannie manifestuje radość z powodu śmierci męża, która zakończyła jej nieudane małżeństwo. Alex, samotna matka, boryka się z własnymi fobiami, problemami z nastoletnią...Data dostępności:
Data publikacji:
Moja rodzina i inne zwierzęta – audiobook
Gerald Durrell
Barwna aktorska interpretacja bestsellerowej autobiograficznej książki Geralda Durrella, opisującej lata spędzone przez jego nietuzinkową rodzinę na greckiej wyspie Korfu! Ekscentrycy, artyści, lekkoduchy. Brytyjczycy nie znający żadnych konwenansów. Durrellów poznajemy oczami najmłodszego członka rodu, który, wiedziony przyrodniczą pasją, wzbogaca ich codzienność prawdziwą plejadą zwierzęcych...Data dostępności:
Data publikacji:
RÓŻNIA i inne opowieści ze wsi obok – audiobook
Mirosław Miniszewski
Różnia i inne opowieści ze wsi obok.Mirosław Miniszewski -Audiobook(mp3) Pamiętacie opowieści o miejscu, gdzie tuż za miedzą żyją pogańskie zjawy i znachorki, na bagnach bez wieści giną urzędnicy, a nawiedzone karuzele mordują wysłanników ministerstwa? Oto etap drugi ekscytującej wyprawy na Podlasie, gdzie licho nie śpi, zło mocuje się z dobrem, a na straży odwiecznych prawd stoją pierwotne duchy....Data dostępności:
Data publikacji:
Co Grek usmażył, a Turek ugotował – ebook
Paulina Maruszewska
Znajdziecie tutaj setkę bogato ilustrowanych przepisów z obu stron Morza Egejskiego; dania, które na co dzień goszczą w tureckich i greckich domach takie, dla zwykłych ludzi. Gotowałam je wspólnie z Turczynkami mieszkając tam ponad 6 lat, a potem z Greczynkami i Cypryjkami, kolejne 6. Są sprawdzone, a każde z podanych w tej książce można przyrządzić w polskich warunkach, przyprawy też znajdziecie w każdym...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta #bez cukru – ebook
Agnieszka Ślusarska-Staniszewska
Czym tak naprawdę jest cukier i jak wpływa na nasz organizm? Dlaczego wszędzie jest go tak dużo i co możemy zrobić, żeby go unikać albo wręcz wyeliminować z naszej diety? Odpowiedzią na te i inne, równie ważne pytania jest DIETA # bez cukru. Książka zachęca do świadomego kształtowania jedzeniowych przyzwyczajeń, podpowiadając, jak z cukru zrezygnować lub czym go zastąpić.Data dostępności:
Data publikacji:
Zupy i gulasze ketonowe – ebook
Carolyn Ketchum
Poszukujesz skutecznego sposobu na to jak szybko schudnąć? Interesujesz się dietą ketogeniczną i dbasz o swoje zdrowie? Na te i inne pytania z pomocą przychodzą keto zupy i gulasze, które możesz przygotować samodzielnie w domu. Dzięki tej książce poznasz 50 przepisów na potrawy niskowęglowodanowe, które pozwolą ci osiągnąć stan ketozy. Wszystkie dania bez trudu przyrządzisz z powszechnie dostępnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowy wyrób win – ebook
Tadeusz Woźniak
Winiarstwo owocowe ma niemal tak długą tradycję, jak wytwarzanie win z winogron. Już w XIII wieku, zwłaszcza w północnej Francji, popularnością cieszyły się jabłeczniki (z niewiadomych przyczyn uparcie w Polsce nazywane cydrami, od francuskiego cidre ). Na terenie Polski wytwarzano od czasów saskich wina z wiśni, owoców róży czy porzeczek. Ta tradycja przetrwała aż do czasów współczesnych, a „domowi...Data dostępności:
Data publikacji:
Z warzyw można zrobić wszystko. Warzywne historie – ebook
Karolina Hyży
Z warzyw można zrobić wszystko – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych...Data dostępności:
Data publikacji:
Ramen. Moja podróż. Mój smak. Japonia – ebook
Marta Skorupska
[...] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnika po Japonii. Zmienia się w trakcie podróży przez ten kraj i pokazuje nam swoje odmienne oblicza. Porywająca miska, która wielokrotnie była tematem filmów, rozpraw doktorskich, niekończących się dyskusji i sporów i która teraz podbija...Data dostępności:
Data publikacji: