ebooki
Liczba pozycji: 1408
Imperium Google – ebook
Lars Reppesgaard
Seria: Biznes Bestseller Dzięki tej książce dowiesz się, jak w pełni wykorzystać możliwości Google. Imperium Google w interesujący i wyczerpujący sposób przedstawia odpowiedzi na wszelkie pytania dotyczące fenomenu Google oraz prezentuje historię tworzenia całego internetu. W czerwcu 1999 r. Siergiej Brin przedstawił Google jako idealną wyszukiwarkę, która będzie przetwarzać i rozumieć wszystkie...Data dostępności:
Data publikacji:
Most do Terabithii – ebook
Katherine Paterson
Terabithia to sekretna kraina, do której można dostać się jedynie za pomocą zaczarowanej liny zawieszonej dawno temu na drzewie rosnącym na brzegu rzeki. Władcami tej twierdzy w środku lasu są Jess i Leslie. Terabithia jest ich tajemnicą. Strzegą jej i walczą o nią. Jednak pewnego dnia wydarzy się coś, co wszystko zmieni… Na podstawie "Mostu do Terabithii" powstał film, zrealizowany przez producentów...Data dostępności:
Data publikacji:
Statystyka ekonometria prognozowanie – ebook
Agnieszka Snarska
Książka zawiera ćwiczenia obejmujące minimum programowe przedmiotów realizowanych na studiach ekonomicznych: statystyki, ekonometrii oraz prognozowania i symulacji. Jako narzędzie wybrany został arkusz kalkulacyjny Excel ze względu na powszechną znajomość obsługi oraz dostępność. Ponadto Excel, zmuszając do zaprogramowania zadania, w fazie uczenia się metod statystycznych, pozwala na głębsze rozumienie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedzenie performatywne – ebook
Monika Fudała Karolina Stachura
Książka zawiera 30+ wegańskich przepisów kulinarnych. Receptury stworzone z pasją w czasie działalności kolektywu cateringowego Umami Jedzenie Performatywne z Krakowa — dziś wychodzą na światło dzienne!Data dostępności:
Data publikacji:
Cztery sposoby na szybkiego kurczaka – ebook
Rafał Ciepielowski
Przepisy na cztery szybkie dania z kurczakiem. Każde z dań można przygotować w krótkim czasie ok. 15 min. Dania pyszne, łatwe i szybkie.Data dostępności:
Data publikacji:
W cieniu katastrofy. "Encounter", Kongres Wolności Kultury i pamięć XX wieku – ebook
Jan Tokarski
Grono intelektualistów skupionych wokół Kongresu Wolności Kultury dobrze znało pokusy i zagrożenia ideologiczne XX wieku. Wielu z nich przeszło drogę od zaangażowania w komunizm do jego jednoznacznej krytyki, by ostatecznie opowiedzieć się za kulturą wolną od ideologii. Jan Tokarski przedstawia ich refleksje nad kluczowymi dla zrozumienia naszych czasów kwestiami: historią, totalitaryzmami, rewolucją,...Data dostępności:
Data publikacji:
LCHF Menu na 7 dni – ebook
Urszula Forenc
Siedmiodniowe menu, wprowadzające do prawdopodobnie najzdrowszej diety, LCHF Low Carb High Fat (mało węglowodanów, więcej tłuszczów). To tak naprawdę styl życia, nowy sposób żywienia na stałe. Zdrowe tłuszcze to idealne pożywienie, a nadmiar węglowodanów może prowadzić do chorób. Spróbuj od razu, możesz tylko zyskać zdrowie.Data dostępności:
Data publikacji:
Бог на 60 відсотків – ebook
Ганна Улюра
Приводом для кожного есе в цьому циклі став якийсь конкретний і часто-густо банальний випадок — підслухана розмова, прочитана книжка, вчасно почута пісня, несмачний салат і смачна цукерка, генеральне прибирання, складання резюме і планів на рік, любовна зрада, вдала стрижка, нова зморшка. І ця книжка точно не про цукерки і прибирання. Кожна наша тривіальна дія, кожен пересічно буденний досвід — те,...Data dostępności:
Data publikacji:
Токсичний інфопростір. – ebook
Георгій Почепцов
Вдома й на роботі ми щодня борсаємося в потужному потоці інформації, що плине із соцмереж, сайтів, новинних порталів. Украй рідко ставимо під сумнів факти, що споживаємо в інфопросторі. А він стає дедалі токсичнішим: фейки, пропаганда, висмикнуті з контексту слова отруюють. Час фільтрувати інформацію, яку ми всмоктуємо. Ця книжка буде за протигаз. Усім, кому стане хоробрості визнати: нашими умами керують,...Data dostępności:
Data publikacji:
Greckie smaki – ebook
Izabela Panopulos
Greckie Smaki przeniosą do greckiej kuchni, pachnącej tymiankiem, miętą i oregano. To zapis stu potraw z różnych zakątków Grecji, z naciskiem na lokalną kuchnię rodyjską. To prawdziwa kuchnia grecka, spisana przez Polkę w Grecji, poparta jej wieloletnim doświadczeniem kulinarnym oraz zaczerpnięta od miejscowych mieszkańców. Dla wszystkich, którzy lubią kuchnię grecką, interesują się autentycznymi recepturami...Data dostępności:
Data publikacji: